Causale voetreflexologie

Voeten als instrument

De geschiedenis van voetreflexologie

De wortels van voetreflexologie gaan terug tot 5000 jaar geleden. Het werd gebruikt in China, India, Egypte en bij de Indianen – de heilzaamheid van deze therapievorm was toen al gekend. De hedendaagse therapievorm vindt zijn oorsprong in de zonetherapie en de Chinese accupunctuur,… waarbij personen als Hanne MARQUARDT en FITZGERALD een belangrijke invloed op de ontwikkeling van de therapie hebben gehad.

Wat is voetreflexologie

Binnen de voetreflexologie neemt men aan dat er een relatie bestaat tussen de lichaamsdelen en organen die weerspiegeld liggen op de voeten = reflexzone. Door middel van drukpuntmassage op deze reflexzone(s) wordt een reactie (prikkel) opgewekt in de corresponderende delen van het lichaam. Deze prikkel stimuleert het zelf genezend vermogen.

Wat onderscheidt voetreflexologie van causale voetreflexologie ?

Causale voetreflexologie (grondlegster An De Mulder) onderscheidt zich erin dat de therapeut door de drukpuntmassage op zoek gaat naar de oorzaak (= causaal) van die bepaalde klacht of belaste zone Bv; Linker schouderpijn kan gelinkt zijn aan gal, terwijl rechter schouderpijn kan gelinkt zijn aan lever. Pijnlijke bijnier (die te hard werkt) en compenseert voor schildklier. Hoofdpijn aan het voorhoofd kan verwijzen naar lever.

Wat zijn belaste zones?

Elk orgaan heeft zijn eigen beweging (= motiliteit) om zijn functie optimaal uit te voeren . Meerdere oorzaken kunnen die beweging van het orgaan beïnvloeden waardoor er bewegingsverlies ontstaat . Dit bewegingsverlies van het orgaan voelt aan als belaste zone op de voeten. Mogelijke oorzaken zijn emoties , littekenweefsel door chirurgische ingrepen, fysiek trauma door val of stoot, zittend werk , verouderingsproces, toxines .

 

Het stimuleren , herstellen en onderhouden van deze beweging is wat causale voetreflexologie beoogt.

Voetreflexologie helpt bij:

Emotionele spanning en stress

Spijsverteringsproblemen

Hormonale disbalans

Hoofdpijn

Blaas- en nierproblemen

Overige

Heb je een klacht die niet in deze lijst voorkomt? Aarzel niet om mij vrijblijvend te contacteren.

Ik verweef causale voetreflexologie en kleurenpunctuur tot één geheel. Deze methode werkt complementair waardoor er nog dieper kan worden behandeld en efficiëntere resultaten worden bekomen. Een sessie uitsluitend bestaande uit causale voetreflexologie is ook mogelijk. 

Één sessie van 90 minuten = €60,-

Voetreflexologie is nooit een vervanging van een grondige diagnose of behandeling. Raadpleeg eerst een arts bij ernstige klachten.