Kleurenpunctuur

Ervaar de kracht van licht en kleur

Peter Mandel, grondlegger van de kleurenpunctuur, combineert de kennis over de werking van licht en kleur met de leer van de meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde.

 

Dat licht en kleur een genezende werking heeft is al eeuwen bekend. Geen leven zonder licht. Licht geeft energie (denk maar aan de zon), beïnvloedt onze stemming en zet het lichaam in beweging. Wit licht bestaat uit alle kleuren van de regenboog.

 

Kleuren zijn energietrillingen. Kleuren zijn het zichtbare deel van licht .Elke kleur zendt zijn eigen informatie uit en draagt een andere eigenschap. Zo werkt kleur in via de huid en/of langs de meridianen naar de organen. Via deze ingang wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd.

Peter Mandel baseerde zich op de onderzoeker en nobelprijswinnaar Dr . Fritz –Albert Popp, Duitse onderzoeker in de biofysica.

Dr. Fritz –Albert Popp ontdekte in jaren 70 dat levende cellen licht uitstralen .Deze lichtdeeltjes noemde hij biofotonen .De lichtdeeltjes of lichtgolven die door de cellen worden uitgezonden of opgenomen maakt communicatie tussen de cellen mogelijk.

 

Punten op de huid worden bestraald met gekleurd licht om de lichthuishouding in het lichaam beter in balans te brengen.

 

Vandaar de naam kleurenpunctuur = met licht en kleur worden de acupunctuurpunten, maar ook punten en zones , die door Peter Mandel zijn ontdekt bestraald.

 

In de kleurenpunctuur wordt gebruik gemaakt van diverse kleuren.

 

Al deze kleuren hebben een nauwgezette frequentie die wetenschappelijk en na jarenlange ervaring is bepaald , ieder met hun eigen specifieke werking.

De verschillende kleuren en hun werking

Kleurenpunctuur helpt bij:

Emotionele spanning en stress

Spijsverteringsproblemen

Hormonale disbalans

Hoofdpijn

Blaas- en nierproblemen

Overige

Heb je een klacht die niet in deze lijst voorkomt? Aarzel niet om mij vrijblijvend te contacteren.

Ik verweef causale voetreflexologie en kleurenpunctuur tot één geheel. Deze methode werkt complementair waardoor er nog dieper kan worden behandeld en efficiëntere resultaten worden bekomen. Een sessie uitsluitend bestaande uit kleurenpunctuur is ook mogelijk. 

Één sessie van 90 minuten = €60,-

Kleurenpunctuur is nooit een vervanging van een grondige diagnose of behandeling. Raadpleeg eerst een arts bij ernstige klachten.